Röster om Hivskola

"Jag kan känna mig väldigt instängd med sjukdomen. Om man inte pratade om den som på hivskolan skulle man inte veta lika mycket.

Man får många tips på hur man kan göra i olika situationer. Det känns bra för att man inte är ensam om det. Det är något vi har gemensamt och det är skönt att dela med sig med andra. Man vet att det alltid finns någon som man kan vända sig till, som upplever samma grejer."

- Tjej, 17 år

"Det känns skönt att prata om hiv med andra, för man behöver inte känna att man är ensam om att ha hiv och det känns bra att ha några kompisar med samma sjukdom.

Ibland kan man känna sig ensam med sjukdomen och man har många frågor. Då kan det vara skönt att träffa andra med samma sjukdom som brukar vara en hemlighet, och att man kan prata öppet om mediciner, relationer och andra saker. Det känns bra på hivskolan, för att alla förstår alla!"

- Kille, 16 år

"Det känns otroligt bra att träffa andra med hiv. Man har mycket gemensamt och känner en stor trygghet.

Man kan snacka öppet om hiv och dom förstår precis! Vi får aldrig chansen att prata öppet med andra barn i vår ålder annars.

Vi pratar bara med läkare, sjuksköterska och kurator. Så det känns bra att träffa andra som vet vad jag gå genom."

- Kille, 13 år

"Jag har lärt mig mer om hiv, vad det är för något och hur det går till.

Jag har lärt att man kan leva med varandra om en har hiv och en har inte hiv: Jag har lärt att man kan gifta sig med varandra och att man kan föda friska barn."

- Tjej, 12 år

"Det som var bra på hivskolan var att man fick träffa andra och lära sig mycket mer. Alla var respektfulla och kärleksfulla och hjälpsamma.

Det var god mat och vi hade också mys. Och man fick nya vänner!"

- Tjej, 11 år

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER (GDPR)

Barnhivcentrum, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress kontakt@barnhiv.se.

Barnhivcentrum förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR