Hivskola

Hivskolan är ett återkommande läger för barn och ungdomar som har hiv. Här finns en möjlighet att lära sig mer om hiv och samtidigt ha en kul upplevelse med jämnåriga. Vi erbjuder barn och unga en trygg vistelse, där samtal och undervisning om hiv varvas med roliga aktiviteter och mysiga stunder.

Vi erbjuder årligen läger med övernattning för:

Barn mellan 10–12 år på hösten (2 dagar)
Unga mellan 13–17 år på sommarlovet (4 dagar)


Alla hivskolans läger äger rum på en kursgård utanför Stockholm.
Resa, mat och aktiviteter är kostnadsfri för alla deltagare.


Ledare på hivskolan är kuratorer och sjuksköterskor från Barnhivcentrum samt våra mentorer. Mentorerna är unga vuxna som själva har varit deltagare på hivskolan när de var barn. Alla som arbetar på hivskolan har tystnadsplikt.

Hivskolan startade 1999 och många deltagare har uppskattat att få komma till oss. Flera barn och unga har återkommit flera gånger. Många beskriver att det är skönt att träffa andra som vet hur det är att leva med hiv och att ta mediciner dagligen. Det är flera barn och ungdomar som berättar att de har funnit vänner för livet.

    Extern utvärdering!

    Barnhivcentrums hivskola har utvärderats externt. Ta gärna del av denna här!

    Ladda ner fil

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER (GDPR)

Barnhivcentrum, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress kontakt@barnhiv.se.

Barnhivcentrum förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR