Barn & unga

I Sverige är det ungefär 110 barn som lever med hiv. Nästan alla barn har fått hiv från sin mamma. Barnen bor i olika delar av Sverige och ungefär hälften bor i Stockholmsområdet.

Nästan alla barn som lever med hiv i Sverige har läkemedelsbehandling och går till sjukhuset för kontroll ungefär fyra gånger om året. Medicinerna gör så att barnen är lika starka och friska som barn utan hiv. Medicinerna gör att viruset inte kan föras över till en annan människa. Läs mer om hur hiv kan överföras under Barn och unga – fakta om hiv.

Barn med hiv kan göra precis samma saker som andra barn kan, som att gå i skola, leka och sporta. Sjukdomen är inte något som syns eller märks utav. Många barn och familjer berättar inte om hiv för andra. Familjemedlemmens hiv blir ibland en familjehemlighet. Detta kan bero på att familjerna känner sig oroliga för att det ska bli dåligt för dem på olika sätt, om andra vet om deras hiv. Den oro som beskrivs i samband med detta kommer ofta ur att människor idag har för lite kunskap om hiv och hur hiv fungerar idag.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER (GDPR)

Barnhivcentrum, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress kontakt@barnhiv.se.

Barnhiv Centrum förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR